Rakennuspalvelu


Kylpyhuoneremontit

Märkätilat ovat kodin kalleimpia tiloja, niiden kunto vaikuttaa suoraan asunnon arvoon. Tilat kannattaakin suunnitella ja tehdä huolella. Jos asunnossa asutaan samanaikaisesti, eristän kylpyhuoneen purkutöiden ajaksi muista kodin tiloista, tarvittaessa teen alipaineistuksen purettavaan tilaan, pölyn leviämisen hillitsemiseksi. Kylpyhuoneremontti kestää tilasta ja materiaalista riippuen 3-4 viikkoa.

Kaluste asennukset

Asennan eri valmistajien keittiöt ja muut kalusteet.Teen purkutyöt ja mahdolliset välitila laatoitukset. Keskikokoisen keittiön asennukseen menee purkutöineen noin viikko.

Sisäseinien maalaukset

Sisäseinien maalauksella saa helposti uuden ilmeen kotiin. Maalausprojektiin sisältyy aina pohjan tarkistus, mahdollisten kolojen ja epätasaisuuksien tasoitus. Joskus vanhat epätasaiset pinnat vaativat seinän ylitasotuksen. Uusien seinien maalaaminen on aikaavievämpää saumojen nauhoitusten ja tasoitusten takia, ja pohjamaalin lisäksi tarvitsee kaksi pintakerrosta. Huoneiston maalaus kestää 2-5 päivää riippuen pohjasta ja huoneiston koosta. Jos seinissä on poistettavana vanhoja tapetteja lisääntyy työaika päivällä tai parilla.

Sisäkattojen maalaukset

Vanhat tummuneet katot saa maalaamalla raikastettua. Maalattavat tilat suojataan ja kolot tasoitetaan. Katot maalataan vähintään kahteen kertaan. Seinät on yleensä järkevää maalata samalla kertaa kuin katto.

Lattioiden asennukset

Lattiamateriaalin vaihdolla saat halutessasi kerralla aivan toisenlaisen ilmeen asuntoon. Markkinoilla on tarjolla edullisempia laminaatteja, kalliimpia mutta lämpimiä ja luonnonläheisimpiä parketteja ja viimevuosina suosituiksi tulleita vinyylejä. Jos vanhaasa lattiassa ei ole epätasaisuuksia, niin asentaminen on nopeaa, koska mitään edelteviä töitä ei tarvitse tehdä. Tasoitukset ja vanhojen muovimattojen purkaminen lisäävät työn määrää. Yksinkertaisen pienen huoneiston jossa ei esivalmisteluita tarvitse tehdä laminoi ja listoittaa noin 3-4:ssä päivässä.

Laattalattiat

Eteiseen ja keittiöön valitaan monesti laatta, sen helppohoitoisuuden ja kestävyyden vuoksi. Vanhan lattian purku, lattian tasoitus, kuivuminen, laatoitus ja saumaus vievät aikaa kolmesta päivästä viikkoon, riippuen neliömäärästä ja lattialaatan koosta.

Paneloinnit

Paneloin huonestojen katot, seinät ja saunat, puu, mdf tai sisustus levyillä. Työhön kuuluu listoitus. Aikaa kuluu kolmesta työpäivästä kahteen viikkoon rippuen paneloitavan tilan neliömääristä.

Väliovien vaihdot

Vanhoja, kolhuisia ja likaantuneita väliovia ei yleensä kannata kunnostaa, vaan ne on helpompi vaihtaa kokonaan uusiin. Tähän työhön sisältyy vanhojen ovilevyjen ja karmien purku, uusien asennus sekä listoitus. Joskus ovet ovat arvokkaampia massiivipuuovia, ne voin halutessa kunnostaa tasoittamalla kolhut ja maalaamalla ne uudelleen.

Väliseinätyöt

Toteutan väliseinätyöt kipsirakenteisena ja puurunkoisena, tai märkätiloihin niihin soveltuvilla levyillä. Vaihtoehtoisesti märkätiloihin voin muurata kevytsoraharkoista väliseinän.

© Rakennuspalvelu Seija Rajamäki